Skip to main content

18 april: Bijeenkomst voor longpatiënten over adembenemende prikkels

6 april 2017

Op dinsdag 18 april 2017 vindt in het Diakonessenhuis een Longpunt plaats. Het ziekenhuis organiseert deze bijeenkomsten samen met het Longfonds. Deze keer staat het onderwerp 'Adembenemende prikkels' centraal. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte zoals astma en COPD.

Deelnemers hoeven geen patiënt van het Diakonessenhuis en/of lid van het Longfonds te zijn, aanmelden is niet nodig en deelname (inclusief parkeren) is gratis. Ook partners, mantelzorgers en zorgverleners zijn van harte welkom. Het Diakonessenhuis en het Longfonds vinden het belangrijk om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens hun ziekte en organiseren daarom deze bijeenkomsten. Zie voor meer informatie: de agenda van het Diakonessenhuis en de agenda  van het Longfonds.

Adembenemende prikkels

Tijdens deze bijenkomst staat het onderwerp 'Adembenemende prikkels' centraal. De lucht die we inademen is vaak ongezond. Vervuilde lucht ontstaat onder andere door uitstoot van roet en fijnstof in het verkeer en de industrie, door ozonvervuiling en door houtrook uit binnen- en buitenkachels. Maar ook smog en mist zorgt voor vervelende prikkels in de buitenlucht. Binnenshuis kunnen sigarettenrook, de geur van parfum en deodorant, slecht geventileerde ruimten of huisdieren de longen irriteren.

Longpatiënten merken als eerste dat de lucht ongezond is. Zij hebben dan meer longaanvallen en longontstekingen en zijn ze vaker benauwd. Daardoor gebruiken zij meer medicijnen en belanden vaker met spoed in het ziekenhuis. Tijdens de bijeenkomst staan twee vragen centraal: ‘Wat adem ik in?’ en ‘Wat kan ik doen?’ Aad Fransen en Margreet Duym, beiden vrijwilliger bij het Longfonds, geven hierover een presentatie.

Datum, tijd en locatie

  • Dinsdag 18 april 2017
  • 14.00 -16.00 uur
  • Diakonessenhuis locatie Utrecht, Bosboomstraat 1

Longpunt 6x per jaar

Het Diakonessenhuis en het Longfonds organiseren in 2017 zes keer een Longpunt in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. De thema’s zijn onder andere medicatie, bewegen, voeding en ademhaling. De data vindt u in de agenda van het Diakonessenhuis.

Zorg voor longpatiënten in het Diakonessenhuis

De longartsen van het Diakonessenhuis behandelen alle voorkomende longaandoeningen zoals de chronische ziekten COPD en astma, longkanker, tuberculose, longontsteking en slaapapneu. Zij werken daarbij nauw samen met longfunctieanalisten, verpleegkundigen, doktersassistenten, medisch secretaressen en gespecialiseerde longverpleegkundigen. Samen streven zij ernaar patiënten de beste zorg en behandeling te bieden en goed te begeleiden tijdens hun ziekte en de gevolgen daarvan op het dagelijks leven.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds, (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding