Skip to main content

Diakonessenhuis behaalt certificaat veilige en goede zorg

Diakonessenhuis ontvangt NIAZ accreditatie
19 april 2017

Op 18 april ontving het Diakonessenhuis het NIAZ-certificaat, een bewijs van veilige zorg van goede kwaliteit. Deze accreditatie is belangrijk omdat het aan patiënten laat zien dat onze zorg goed is. Het is ook een toets voor het ziekenhuis zelf en wordt gevraagd door zorgverzekeraars.

Het certificaat wordt uitgegeven door het NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditering in de Zorg. Het NIAZ-certificaat is geldig tot 1 juni 2021 en geldt voor de drie locaties van het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn.

John Taks, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis: “Al onze medewerkers, van medisch specialisten tot verpleegkundigen en vrijwilligers, werken continu aan veilige en goede zorg voor onze patiënten. Dit certificaat is het resultaat van hun grote inzet. Het laat zien dat de kwaliteit en veiligheid van onze zorg goed zijn. En daar zijn we bijzonder trots op.”

Het is de eerste keer dat het Diakonessenhuis is getoetst op de normen en criteria van het internationale programma Qmentum. Dit betekent dat de toetsers niet alleen naar de organisatie van de zorg kijken. Zij kijken ook naar de inhoud van de zorg, naar de betrokkenheid en het lerend vermogen van professionals en naar het resultaat van de zorg voor patiënten, zorgpartners, de maatschappij en de medewerkers. De praktijk van de zorg wordt getoetst op drie voorwaarden: een cultuur die is gericht op voortdurend verbeteren van de kwaliteit, een inrichting van processen die leidt tot verantwoorde zorg en het borgen van de veiligheid van patiënten, bezoekers, medewerkers en omgeving. De toetsers volgden daarvoor een week lang patiënten en medewerkers op de werkvloer.


Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding