Skip to main content

Diakonessenhuis sluit zich aan bij City Deal Health Hub

7 juni 2017

Het Diakonessenhuis heeft zich op 6 juni 2017 aangesloten bij de zogenaamde City Deal Health Hub. In deze 'deal'werkt de provincie Utrecht samen met 10 Utrechtse gemeenten, het Rijk, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Doel is het versterken van de regio Utrecht als grootstedelijke omgeving waar mensen gezond kunnen leven. Het Diakonessenhuis, met vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn, draagt hier graag aan bij. Dinsdag 6 juni tekende John Taks, voorzitter van de Raad van Bestuur, de overeenkomst.


Eind mei 2016 ondertekende de eerste groep deelnemers de city deal. Nu, na een jaar, is het Diakonessenhuis de eerste nieuwe deelnemer.

De City Deal Health Hub moet de regio Utrecht nog meer op de kaart zetten met haar gezondheid gerelateerde economie. Ook helpen de partijen de inwoners in de wijken in de stad gezonder te leven. De Health Hub bestaat uit vier pijlers: 'Vestigingsklimaat en campusontwikkeling', 'Utrecht als modelregio voor zelfmanagement', 'Talent en professionals' en 'Gezonde wijken'.

Zelfmanagement van patiënten

John Taks: “Het Diakonessenhuis vindt 'zelfmanagement van patiënten' en 'preventie en nazorg' belangrijk voor het welzijn van mensen en werkt daartoe samen met onder andere de huisartsen in de wijken. We stimuleren en ondersteunen 'zelfmanagement van gezondheid' van bijvoorbeeld chronisch zieken en ouderen. En als belangrijke werkgever in de zorg, draagt ons ziekenhuis natuurlijk bij aan het ontwikkelen van talent en professionals in de zorg. Dit alles kunnen we nog beter als we samenwerken met andere partijen en instellingen in de stad en regio. Vandaar dat we graag meedoen in de Health Hub!"

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding