Skip to main content

Het Diakonessenhuis neemt deel aan de Roparun

2 juni 2017

‘Een prachtig sportief evenement ten behoeve van de zorg voor mensen met kanker’. Na een aanmoedigingstoespraak van manager Zorg en Bedrijfsvoering van het Diakonessenhuis Esther van der Heeft, vertrok het Roparun Team 19 van het Diakonessenhuis vrijdagochtend 2 juni naar Hamburg.

Het Diakonessenhuis neemt dit jaar voor de 18e keer deel aan de Roparun, waarbij de deelnemende teams geld ophalen voor mensen met kanker.

Start in Hamburg, finish in Rotterdam

Het team van het Diakonessenhuis bestaat uit 24 deelnemers, onder wie  8 lopers, 4 fietsers, 4 fysiotherapeuten en 8 begeleiders. De 8 lopers leggen een non-stop hardloopestafette af van Hamburg naar Rotterdam, een afstand van 570 km. 

Het team reist per campers, materiaalwagen en volgbus naar het startpunt in Hamburg. De Roparun  start daar op zaterdagmiddag 3 juni om 13.18 uur. Met een gemiddelde loopsnelheid van 11,2 km per uur, finisht het Diakonessenhuis-team dan op maandag 5 juni (2e Pinksterdag), rond 16.15 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

Zorg voor mensen met kanker

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Mensen leveren in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.
Het team van het Diakonessenhuis heeft  in eigen tijd allerlei acties georganiseerd onder collega’s, familie en vrienden. Zo haalden zij onder meer geld op voor dit goede doel met het verkopen van wijn, stroopwafels en loten.

De afgelopen 25 edities van de Roparun is al meer dan 73 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. De medewerkers van het Diakonessenhuis haalden de afgelopen jaren bij elkaar iets meer dan een kwart miljoen euro op.

Volg het Diak-team live!

Tijdens de Roparun is het team van het Diakonessenhuis live te volgen via de gratis Roparun-app,
de website van de Roparun en via Facebook. U kunt ook een aanmoediging achterlaten in het gastenboek op Roparun-Diak.


 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding