Skip to main content

23 mei: Bijeenkomst voor longpatiënten

19 mei 2017

Op dinsdag 23 mei 2017 vindt in het Diakonessenhuis een Longpunt plaats. Het ziekenhuis organiseert deze bijeenkomsten samen met het Longfonds. Deze keer staat het het ziektebeeld COPD centraal. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte zoals astma en COPD.

Deelnemers hoeven geen patiënt van het Diakonessenhuis en/of lid van het Longfonds te zijn, aanmelden is niet nodig en deelname (inclusief parkeren) is gratis. Ook partners, mantelzorgers en zorgverleners zijn van harte welkom. Het Diakonessenhuis en het Longfonds vinden het belangrijk om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens hun ziekte en organiseren daarom deze bijeenkomsten. Zie voor meer informatie: de agenda van het Diakonessenhuis en de agenda van het Longfonds.

‘Ik heb meer dan alleen een longziekte. Wat nu?’

Tijdens deze bijenkomst staat het ziektebeeld COPD centraal, waarbij de meest bijkomende ziektebeelden aan bod komen (hartfalen, osteoporose, spierzwakte, atherosclerose, somberheid). Er komt aan de orde wat deze ziektebeelden inhouden, waarom dit vaak bij COPD gezien wordt en wat patiënten eventueel zelf kunnen doen.

Datum, tijd en locatie

  • Dinsdag 13 mei 2017
  • 14.00 -16.00 uur
  • Diakonessenhuis locatie Utrecht, Bosboomstraat 1

Longpunt 6x per jaar

Het Diakonessenhuis en het Longfonds organiseren in 2017 zes keer een Longpunt in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. De thema’s zijn onder andere medicatie, bewegen, voeding en ademhaling. De data vindt u in de agenda van het Diakonessenhuis.

Zorg voor longpatiënten in het Diakonessenhuis

De longartsen van het Diakonessenhuis behandelen alle voorkomende longaandoeningen zoals de chronische ziekten COPD en astma, longkanker, tuberculose, longontsteking en slaapapneu. Zij werken daarbij nauw samen met longfunctieanalisten, verpleegkundigen, doktersassistenten, medisch secretaressen en gespecialiseerde longverpleegkundigen. Samen streven zij ernaar patiënten de beste zorg en behandeling te bieden en goed te begeleiden tijdens hun ziekte en de gevolgen daarvan op het dagelijks leven.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds, (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding