Skip to main content

Nieuw speelmateriaal voor kinderen in het Diakonessenhuis

19 mei 2017

Op twintig poliklinieken en afdelingen, op alle drie de locaties van het Diakonessenhuis, staat sinds deze maand nieuw speelmateriaal voor kinderen. Het ziekenhuis biedt nu nog meer speelmogelijkheden die zorgen voor afleiding en ontspanning bij kinderen.


Zo vind je er onder andere (elektronische) wandelementen en playtowers. De aanschaf van het speelmateriaal is mogelijk dankzij een gift van Stichting Dada. Deze stichting investeert in projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen.

Extra mogelijkheid voor ontspanning

Voor kinderen en hun ouders is een ziekenhuisbezoek vaak spannend. Het Diakonessenhuis probeert dit bezoek voor kinderen op verschillende manieren zo prettig mogelijk te maken. Annemijn de Waard, pedagogisch medewerker in het Diakonessenhuis: "Wij willen dat het ziekenhuis voor kinderen een vertrouwde en veilige plek is waar zij zich op hun gemak voelen. Dit doen we onder andere door in wachtkamers en op afdelingen waar veel kinderen komen voor afleiding en ontspanning te zorgen. Met het nieuwe speelmateriaal kunnen we dit op meer plekken in het ziekenhuis realiseren. Een kindvriendelijke omgeving is niet alleen belangrijk voor een positieve beleving tijdens het ziekenhuisbezoek, maar kan ook helpen verwerkingsproblemen bij kinderen te voorkomen."

Over de zorg voor kinderen in het Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis werken we als team van kinderartsen, kinderverpleegkundigen, kinderfysiotherapeuten, pedagogisch medewerkers en zorgondersteuners samen aan de best mogelijke, kindvriendelijke zorg. Deze zorg bieden we op de kinderafdeling, de polikliniek Kindergeneeskunde en de kinderdagbehandeling maar ook op andere afdelingen waar veel kinderen komen zoals de spoedeisende hulp en de polikliniek KNO.

Er is speciaal voorlichtingsmateriaal voor kinderen en kinderen krijgen een op hen afgestemde voorbereiding op een opname. De pedagogisch medewerkers zijn betrokken bij de zorg en behandeling van kinderen ziekenhuisbreed. Zo zorgen we ervoor dat in het hele ziekenhuis rekening wordt gehouden met de beleving van kind en ouders. Het Diakonessenhuis ontving van de Stichting Kind en Ziekenhuis een Gouden Smiley. Dit keurmerk laat zien dat de zorg op de kinderafdeling en de kinderdagbehandeling  kindvriendelijk is en conform de richtlijnen van de stichting.
 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding