Skip to main content

Tijdelijk OKC locatie Zeist gesloten

31 mei 2017

Het tijdelijke operatiekamercomplex (OKC) van het Diakonessenhuis op de locatie Zeist wordt met ingang van vandaag gesloten. Begin juli wordt het nieuwe OKC op dezelfde locatie in gebruik genomen. De sluiting heeft te maken met een niet optimale luchtbehandeling in combinatie met het aanhoudende warme weer van de afgelopen periode. Patiënten die komende maand in Zeist geopereerd zouden worden, kunnen op de locatie Utrecht terecht.

Door de combinatie van niet optimale luchtbehandeling en de aanhoudende warmte zijn enkele mugjes gesignaleerd in een van de operatiekamers. Ondanks grote inspanningen is het niet gelukt de oorzaak te vinden en te verhelpen. Verder onderzoek vraagt om een investering in het tijdelijk complex die niet gewenst is omdat we het nieuwe OKC al begin juli in gebruik nemen.

De patiëntveiligheid is niet in het geding geweest. Patiënten worden geopereerd in Utrecht. Als dat nodig is, wordt daar komende maand ook in de avonden en in het weekend geopereerd.

Vanaf 3 juli nieuwe operatiekamers

Het tijdelijke OKC op de locatie in Zeist staat er sinds najaar 2016 en voldoet aan de vereiste wet- en regelgeving. Het tijdelijke complex  was nodig om in het ziekenhuis vijf nieuwe, toekomstbestendige operatiekamers te bouwen waar we mensgerichte zorg van medische topkwaliteit kunnen leveren. De vijf nieuwe operatiekamers worden op 3 juli a.s. in gebruik genomen.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding