Skip to main content

Diakonessenhuis opent tandartsenspoedpost in Utrecht

1 december 2017

Vanaf 1 december kunnen inwoners van Utrecht en omgeving voortaan ’s avonds en in het weekend met spoedeisende gebitsklachten terecht bij de spoedtandarts in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Het ziekenhuis werkt hiertoe nauw samen met de Mondzorg Poli en het Tandarts Bemiddelingsbureau (TBB). Het Diakonessenhuis opent hiermee de eerste tandartsenspoedpost in Utrecht.

Centraal gelegen spoedpost

Het Diakonessenhuis en de Mondzorg Poli sluiten met deze spoedpost aan op de wens van tandartsen en inwoners van Utrecht en omgeving om de tandheelkundige spoeddienst op een vaste, centraal gelegen, veilige plek te organiseren.

Alle spoedzorg in de buurt

Patiënten die buiten praktijkuren met hun tandarts bellen, worden via de spoedcentrale verwezen naar de Mondzorg Poli in het Diakonessenhuis. Deze spoedpoli wordt ’s avonds en in het weekend bemand door een tandarts en een tandartsassistent. De dienstdoende tandarts beoordeelt of de patiënt meteen geholpen kan worden of doorverwezen moet worden naar de huisartsenpost, spoedeisende hulp of een medisch specialist. De spoedpoli is de eerste maand gevestigd in een tijdelijke locatie die uiteraard voldoet aan alle eisen. In januari verhuist de spoedpoli naar haar definitieve locatie op de polikliniek Kaakchirurgie van het Diakonessenhuis aan de Bosboomstraat 1 in Utrecht. De rekening voor het bezoek aan de Mondzorg Poli wordt naar de patiënt of de verzekeraar gestuurd. Ter plekke betalen op de spoedpoli is dus niet nodig. Voor eventuele medicijnen kunnen patiënten meteen terecht bij de dienstapotheek die ook in het Diakonessenhuis gevestigd is. 

Over de Mondzorg Poli

De eerste tandartsenspoedpost in Nederland waar patiënten 365 dagen per jaar 24/7 terecht kunnen voor spoedeisende mondzorg. Opgericht in 2011 in het MC Slotervaart in Amsterdam en uitgegroeid tot de specialist in het aanbieden van spoedeisende mondzorg.
Meer informatie: www.mondzorgpoli.nl

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding