Skip to main content

Delegatie Singapore bewondert samenwerking SEH met huisartsen

28 september 2017

Een delegatie uit Singapore bracht 28 september een bezoek aan het Diakonessenhuis. De groep, die onder andere bestond uit een arts en medewerkers van het ministerie van Gezondheidszorg, bezoekt verschillende landen en organisaties om een beeld te krijgen van de zorg in Europa.
Het ministerie van VWS verzocht ons de delegatie te ontvangen, daar werkten we natuurlijk graag aan mee.


Na een hartelijk welkom van Martijn Wiesenekker (lid Raad van Bestuur) gaf onze SEH-arts Marieke Donker  een presentatie over de intensieve samenwerking van onze SEH met de eerstelijnszorg. Daarna was er een rondleiding langs Huisartsenpost (HAP) en SEH.
 
De focus van het bezoek lag op de integratie van de Huisartsenpost (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH). De zorg in Singapore is namelijk op een heel andere manier georganiseerd dan in Nederland. Een belangrijk verschil is de rol van de huisarts. In Singapore heeft niet iedere inwoner een eigen huisarts en is er eigen keuze of men daar gebruik van maakt. Een patiënt kan direct terecht bij het ziekenhuis, hier is geen doorverwijzing voor nodig.
 
Het Diakonessenhuis heeft al eerder een bezoek gehad uit een Aziatische land. Daar is men erg geïnteresseerd in de integratie tussen de HAP en de SEH. In Nederland zijn er veel SEH’s, maar slechts een klein deel daarvan is geïntegreerd met de HAP. Zo ook in het Diakonessenhuis, waar we de samenwerking met huisartsen belangrijk vinden voor een zo goed mogelijke zorg aan patiënten. 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding