Skip to main content

Lid Raad van Toezicht Job Kievit koninklijk onderscheiden

13 september 2017

Job (Jacob) Kievit, lid van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis, heeft een onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding afgelopen 11 september bij zijn afscheid als chirurg en hoogleraar Kwaliteit van Zorg van het LUMC in Leiden.

Voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis John Taks: "Met zijn uitgebreide kennis over zorgkwaliteit en medische besliskunde is Job voor ons ziekenhuis van grote waarde. In ons ziekenhuis stellen wij de patiënt centraal en niet de afdeling of het ziekenhuis. In zijn carrière heeft de heer Kievit veel aandacht besteed aan hoe dat het beste kan. Wij hopen dan ook nog lange tijd van zijn kennis en kunde op dit onderwerp gebruik te kunnen maken. Ik wil Job graag van harte feliciteren met deze bijzondere onderscheiding."
In zijn chirurgische carrière was Kievit werkzaam als chirurgisch specialist op het gebied van het hormoonstelsel en in de hoofd- en halsstreek. Hij hielp patiënten met complexe problematiek uit het hele land. Daarnaast deed hij lange tijd dienst deed voor de vaat- en transplantatiechirurgie.
 
In 1985 startte hij de afdeling Medische Besliskunde, van waaruit hij in 1986 de European Society for Medical Decision Making oprichtte. Daarnaast was hij onder meer lid van de Gezondheidsraad, en adviseerde hij als lid van de Adviescommissie Pakket voor het Zorginstituut Nederland de minister van VWS over de samenstelling van het verzekeringspakket. 
 
Job Kievit blijft als lid van de Raad van Toezicht aan het Diakonessenhuis verbonden.

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding