Skip to main content

Operatiekamercomplex Zeist officieel geopend

2 oktober 2017

Burgemeester Koos Janssen van Zeist en de voorzitter van de raad van bestuur van het Diakonessenhuis, John Taks hebben vrijdag 29 september het nieuwe operatiekamercomplex (OKC) van de vestiging van het Diakonessenhuis in Zeist officieel geopend. Zaterdag vond een Open Huis plaats waar geïnteresseerden de nieuwe operatieruimtes konden bekijken.


John Taks: "Toen wij als Raad van Bestuur begonnen, werd ons wel eens de vraag gesteld wat we wilden met de vestiging in Zeist. Dit nieuw opgeleverde operatiekamercomplex is een heel duidelijk signaal. Wij blijven in Zeist investeren."


De verbouwing van het OKC in Zeist heeft in totaal € 9.8 miljoen gekost. Op het OK complex zijn nu vijf state of the art operatiekamers, een recovery en alle ondersteunende voorzieningen beschikbaar voor planbare zorg. Het OK complex heeft naast de route voor reguliere klinische zorg ook een verkorte route voor patiënten die niet op een verpleegafdeling opgenomen worden. Deze patiënten komen binnen in de lounge van het OK-dagcentrum. Hier worden zij gastvrij ontvangen en vervolgens op een operatiekamer voor kleinere ingrepen en onderzoeken direct naast de lounge behandeld. Op basis van input van patiënten heeft het OKC warmere kleuren gekregen en kunnen ouders of mantelzorgers mee tot aan de deur van operatiekamer.


Het OKC in Zeist is bedoeld voor planbare zorg. Op het dagcentrum komen patiënten voor onder andere oogoperaties, slaap/snurk onderzoeken en kleine orthopedische behandelingen. De eerste operatie vond op 21 augustus plaats.

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding