Skip to main content

Spreekuur botontkalking

Botontkalking noemen we ook wel osteoporose. Het betekent dat uw botten minder sterk worden. De kans dat u iets breekt bij een val wordt groter, maar ook zonder breuk kan het tot pijn leiden.

Als er een verdenking is op botontkalking (bijvoorbeeld na een botbreuk) kunt u terecht op ons speciale spreekuur. U belt voor een afspraak met onze polikliniek. U heeft voor het speciale spreekuur altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Tijdens het speciale spreekuur heeft u eerst een gesprek met de orthopeed, of een orthopeed in opleiding. Deze bespreekt uw klachten en stelt zo nodig aanvullende vragen. Ook voert de orthopeed een lichamelijk onderzoek bij u uit. De orthopeed verwijst u bijna altijd door voor een röntgenfoto of een speciale botdichtheidmeting (dexa scan) en zal vaak bloedtesten doen . Na dit gesprek en onderzoek, hoort u hoe wij u gaan behandelen.

Behandeling

Een deel van de behandeling is pijnbestrijding. Daarvoor schrijven wij u pijnstillers voor. Daarnaast krijgt u meestal medicijnen die verdere botontkalking afremmen. Verder leren we u hoe u met uw aandoening om kunt gaan. We leren u bijvoorbeeld hoe u voorkomt dat u snel achteruitgaat en we geven tips hoe u vallen zoveel mogelijk voorkomt.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding