Skip to main content

Onderzoeksdag

U kunt ’s ochtends ontbijten en uw medicijnen innemen zoals u gewend bent, tenzij in de brief die u van ons ontvangen heeft iets anders staat aangegeven. Dan volgt u die instructies op.

Wij verwachten u om 8.30 uur. Soms staat er in de brief een andere tijd aangegeven. Dan houdt u de tijd van de brief aan. U meldt zich bij de receptie bij de ingang van het ziekenhuis op de locatie die met u is afgesproken. Een gastvrouw of –heer van het ziekenhuis haalt u daar op en begeleidt u de hele dag.

Wachtruimte

Als u bij aankomst of tussen de onderzoeken moet wachten, doet u dat in de wachtkamer. Deze heeft de sfeer van een huiskamer: u kunt er koffie en thee drinken en er liggen tijdschriften. Ook staat er een ligstoel om even te kunnen rusten. Tussen de middag bieden wij u een lunch aan. Maar u mag natuurlijk ook uw eigen lunch meenemen.

Wat kunt u verwachten?

De onderzoeksdag wordt voor u op maat samengesteld.

Mogelijkheden zijn: 

  • Een gesprek met een arts over uw klachten
  • Lichamelijk onderzoek
  • Tests zoals een geheugentest of een looptest
  • Een gesprek met een verpleegkundige en uw begeleider over de problemen in uw thuissituatie
  • Bloedonderzoek, hartfilmpje, longfoto
  • Onderzoek door de fysiotherapeut en/of specialist

Uitkomsten en behandeladvies

Aan het eind van de dag heeft u samen met uw begeleider, de arts en de verpleegkundige een gesprek. Hierin worden  de uitkomsten van de onderzoeken en het behandeladvies besproken. Dit advies krijgt u ook van ons mee in een brief. Na het gesprek kunt u weer naar huis. Als het nodig is, worden er vervolgafspraken gemaakt. Uw huisarts ontvangt een schriftelijk verslag van de onderzoeken en het behandeladvies.

Spreekt u niet goed Nederlands?

Voor ouderen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, is een aangepast programma samengesteld. Als u Berbers, Arabisch, Turks, Hindoestaans of Sranantongo spreekt, kunt u voor dit geheugenonderzoek in het Diakonessenhuis terecht op locatie Zeist en Utrecht.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding