Skip to main content

Onderzoek en behandeling

Als u in het Diakonessenhuis bent opgenomen en u psychiatrische problemen heeft of krijgt, kan uw specialist de psychiaters in consult vragen. U wordt dan op de afdeling van het ziekenhuis psychiatrisch onderzocht door de psychiater en/of een psychiater in opleiding en de consultatief psychiatrische verpleegkundige. Zij zijn verbonden aan Altrecht en behandelen u in samenwerking met uw hoofdbehandelaar van het Diakonessenhuis. Ook hebben ze als het nodig is contact met uw eigen psychische behandelaar en/of uw huisarts.

Sneller herstel

Problemen die veel voorkomen zijn depressieve stoornissen en angststoornissen, verwardheid en geheugenproblemen. Ook bij bestaande (chronische) psychiatrische problemen, zoals verslavingen, wordt de afdeling psychiatrie om hulp gevraagd. In het algemeen draagt psychiatrische behandeling tijdens uw opname bij aan een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven.

Afspraak maken

In sommige gevallen kunt u ook op afspraak terecht bij de afdeling psychiatrie op verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist. Wanneer nodig kunt ook doorverwezen worden naar Altrecht. Als u een verwijsbrief heeft, kunt u telefonisch een afspraak maken via 088 250 5445. Wij hebben het liefst dat u in de ochtend belt.
 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding