Skip to main content

Voor kinderen

Het eerste gesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de klachten met het kind, de jongere en/of de ouders. Soms doen we daarna een onderzoek en soms doen we direct een behandelvoorstel. Het is ook mogelijk dat we u adviseren om ergens anders hulp te zoeken. In dat geval zoeken we samen met u naar de beste behandeling voor uw kind.

Psychologisch onderzoek

Het onderzoek dat we doen, bestaat uit gesprekken en tests. Wij kijken eerst welk onderzoek het best bij de situatie van uw kind past. Denk aan een intelligentietest, een ontwikkelingstest of een test voor geheugen en aandacht.

Soms doen we ook een persoonlijkheidsonderzoek om inzicht te krijgen in de sociaal emotionele mogelijkheden van uw kind.

Ons testmateriaal past bij de leeftijd en het niveau van uw kind. De tests bestaan uit spelmateriaal, vragen en opdrachten. Soms kijken we hoe uw kind speelt. Dat doen we vooral bij jonge kinderen. Tenslotte vragen we u als ouder(s) een aantal vragenlijsten in te vullen over uw kind.

We bespreken de uitkomsten van het onderzoek met uw kind. Afhankelijk van de leeftijd bent u daar wel of niet bij aanwezig.

Behandeling

Soms behandelen we uw kind zelf en soms verwijzen we het door. Onze behandeling is altijd kort. Samen kijken we hoe uw kind kan omgaan met de gevolgen van ziekte of hoe het aangrijpende gebeurtenissen kan verwerken. Dit kan gebeuren door:

  • Het aanleren van vaardigheden of ontspanningstechnieken
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Oudergesprekken: om u te helpen de klachten van uw kind te verminderen
  • Speltherapie of EMDR: als uw kind een akelige ervaring moet verwerken

Als de klachten van uw kind niet samenhangen met medische problematiek of een medische behandeling, verwijzen wij u door. Dat doen we ook als een lange behandeling nodig is.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding