Skip to main content

Groepscursus: Omgaan met een chronische ziekte

Mensen met een chronische ziekte moeten vaak aanpassingen doen op allerlei levensgebieden. Omdat klachten ingrijpend en onvoorspelbaar kunnen zijn, wordt er veel gevraagd van uw veerkracht. Dat kan soms leiden tot klachten van angst, somberheid of boosheid. In de groepscursus ‘Omgaan met een chronische ziekte’ leert u hoe u belemmerende gedachten kunt bewerken en oefent u met nieuw gedrag.

Voor wie

De groepscursus is bedoeld voor patiënten van het Diakonessenhuis die psychische problemen ondervinden naar aanleiding van hun chronische ziekte.

Over de cursus

De cursus is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Dat is een aanpak die door veel psychologen gebruikt wordt en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze therapie goed werkt. Daarbij kijken we hoe u over uw chronische ziekte denkt en wat de invloed daarvan is op de last die u in het dagelijks leven ervaart door deze ziekte. Tijdens deze cursus vindt u steun en herkenning bij de andere deelnemers.

Data, tijden en locatie

De cursus wordt gegeven door twee psychologen van het Diakonessenhuis. Er zijn 6 bijeenkomsten, de precieze data van de volgende cursus zijn nog niet bekend. We werken aan de hand van een cursusboek. Er zijn per groep maximaal 9 cursisten. U betaalt alleen voor het cursusboek. De cursus is op donderdag van 13:30 tot 15:00 uur op de locatie Zeist van het Diakonessenhuis.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor deze cursus? Geef dit dan aan bij uw behandelend specialist of psycholoog van het Diakonessenhuis. Voorafgaand aan de cursus vindt een individuele intake plaats. Daarin kijkt  een psycholoog samen met u of deze aanpak geschikt voor u is.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding