Skip to main content

Chronische pijn of Fibromyalgie

We spreken van chronische pijn als u langere tijd pijn heeft in uw gewrichten, spieren, pezen en  aan de aanhechtingen van uw spieren. Vaak bent u ook erg moe en slaapt u slecht. Soms heeft u buikpijn of hoofdpijn.

Chronische pijn is niet in het bloed of op röntgenfoto’s aan te tonen. In tegenstelling tot andere reumatische aandoeningen is er geen ontsteking aanwezig. Dit betekent ook dat er geen schade ontstaat in de pijnlijke lichaamsdelen.

Fibromyalgie vaststellen

Als u met klachten bij ons komt die lijken op chronische pijn , nemen we eerst een anamnese bij u af. Dat is een gesprek waarbij we kijken naar de geschiedenis van uw klachten. Daarna doen we laboratoriumonderzoeken en een lichamelijk onderzoek. Als we zeker weten dat het bij u om chronische pijn  gaat, nodigen we u en uw partner, naast de persoonlijke adviezen, uit voor een groepsvoorlichting.

Tijdens deze voorlichting krijgt u informatie over uw chronische pijn en vertellen wij wat u kunt doen om uw klachten te beïnvloeden.

Verdere begeleiding bij chronische pijn of fibromyalgie

Voor  de verdere begeleiding  gaat u naar uw huisarts. Deze kan u bijvoorbeeld een speciaal beweegprogramma voorschrijven. Goed in beweging blijven en zorgen dat u een goede conditie heeft is heel belangrijk bij fibromyalgie.  Verder moet u ervoor zorgen dat u niet overbelast raakt.

Soms schrijft uw huisarts u medicijnen voor. Meestal gaat het om pijnstilling.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding