Skip to main content

Kinderrevalidatiespreekuur

Het kinderrevalidatiespreekuur is voor kinderen van 0 tot 18 jaar die een motorische ontwikkelingsachterstand hebben. Zoals problemen met bewegen en zitten. Het spreekuur is ook bedoeld voor kinderen met problemen in het houdings- en bewegingsapparaat, zoals afwijkende stand of hypermobiliteit.

Revalidatiearts Dorien Medema gaat met u als ouders in gesprek en onderzoekt uw kind. Zij is een gespecialiseerde revalidatiearts van revalidatiecentrum De Hoogstraat.

Op het spreekuur

Eerst heeft u als ouders een gesprek met de revalidatiearts over welke klachten uw kind precies heeft. Waar ligt het probleem, hoe is de ontwikkeling gegaan? Daarna volgt er (spelenderwijs) lichamelijk onderzoek. De revalidatiearts bekijkt wat de (fijne) motorische vaardigheden zijn en wat uw kind op dit moment al goed doet en kan.

Na het onderzoek op het spreekuur stelt de revalidatiearts vast wat er precies met uw kind aan de hand is. Daarna stelt zij samen met u een behandelplan op voor de komende tijd.

Afspraak maken

De spreekuren vinden één keer per maand plaats op woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur op locatie Utrecht. Na een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken op de polikliniek revalidatiegeneeskunde in Utrecht via 088 250 9386.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding