Skip to main content

Wie komt u tegen?

Al onze zorgverleners zijn BIG-geregistreerd. Dat betekent dat u uw zorgverlener makkelijk kunt opzoeken in het BIG-register. In dat register ziet u precies waar uw zorgverlener voor is opgeleid. Lees meer over de Wet BIG.

Spoedeisende hulpverpleegkundige

De eerste persoon die u tegenkomt is de spoedeisende hulpverpleegkundige. Hij of zij neemt de anamnese bij u af. Anamnese betekent dat we u vragen stellen om erachter te komen wat er met u aan de hand is. Ook doet de spoedeisende hulpverpleegkundige ander onderzoek, zoals bloedprikken en een hartfilmpje maken.

Spoedeisende hulparts

Vervolgens komt u bij een arts terecht. Dat kan een spoedeisende hulparts zijn of een arts-assistent van een bepaald specialisme.

Coassistent

Vaak treft u ook een coassistent. Een coassistent is in opleiding om dokter te worden. De coassistenten worden opgeleid door de arts-assistenten. Zij komen bij u voordat de arts-assistent bij u komt, om vragen te stellen en lichamelijk onderzoek te doen.

Röntgenlaborant

Soms moeten we een röntgenfoto maken. Dan ziet u ook de röntgenlaborant. De röntgenlaborant haalt u op en maakt de foto.

Zorgassistenten

De zorgassistenten voorzien de Spoedeisende Hulp van materialen en helpen bij de basiszorg. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld naar de röntgenafdeling brengen of op de po helpen.

Vrijwilligers

Op de Spoedeisende Hulp zijn vrijwilligers die zorgen voor koffie en thee of voor een luisterend oor.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding