Skip to main content

Spreekuur oncologische urologische aandoeningen

Op de polikliniek Urologie houdt oncologieverpleegkundige Margriet Groenhuijzen een spreekuur voor patiënten met een oncologische urologische aandoening. Het betreft de begeleiding van patiënten (en hun naasten) met een prostaatcarcinoom, een blaastumor, een niertumor of een testistumor.

De oncologieverpleegkundige

De oncologieverpleegkundige urologie Margriet Groenhuijzen is gespecialiseerd in de zorg voor en begeleiding van patiënten met urologische kanker. Zij zal de patiënt en zijn naasten uitgebreid informeren over onderzoek, behandeling, nazorg en begeleiding tijdens het ziekteproces van een patiënt. Zij werkt nauw samen met andere hulpverleners zoals de urologen, de continentieverpleegkundige, de stomaverpleegkundige, de psycholoog en de seksuoloog.

Het spreekuur

De patiënt wordt door de oncologieverpleegkundige gezien op haar spreekuur. Zij neemt met de patiënt en zijn naasten door wat de uroloog verteld heeft en informeert over onderzoek, behandeling en eventuele opname in het ziekenhuis. De patiënt en zijn naasten kunnen bij haar terecht voor vragen rond de ziekte zoals:

  • onderzoek en behandeling
  • de gevolgen van de ziekte voor dagelijks leven (werk, gezin, sport)
  • angst en onzekerheid
  • pijn en vermoeidheid
  • incontinentie
  • seksualiteit

Vast aanspreekpunt

De inzet van de oncologieverpleegkundige heeft als voordeel dat de patiënt en zijn naasten goede opvang en begeleiding krijgt. De patiënt heeft een vast aanspreekpunt/contactpersoon. Daarnaast worden de patiënt en zijn naasten volledig geïnformeerd. De zorg voor de patiënt is klantvriendelijker, kwaliteitverhogend en tijdbesparend.

Het spreekuur van de oncologieverpleegkundige bevindt zich op locatie Utrecht en een keer per maand op locatie Zeist. De patiënt en zijn naasten kunnen zich melden bij de balie op de polikliniek Urologie.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding