dr. G.J. Amelink

Neurochirurg, met als aandachtsgebieden: wervelkolomchirurgie, hypofysechirurgie, algemene en acute neurochirurgie, ruggenmergsaandoeningen en syringomyelie.

Profielfoto dr. G. J. Amelink, neurochirurg

dr. G.J. Amelink

Dr. G.J. Amelink heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht. In 1990 is hij gepromoveerd op het proefschrift “Exercise-induced muscle damage” bij Prof. dr. J. van Gijn, bij wie hij eind 1994 in Utrecht ook de opleiding tot neuroloog heeft afgerond.

Aangezien zijn hart toch bij de neurochirurgie lag heeft hij vervolgens een jaar algemene chirurgie gedaan. Zijn opleiding tot neurochirurg heeft hij afgerond bij Prof. dr. C.A.F. Tulleken (eveneens in het UMC Utrecht). Na zijn opleiding heeft hij naast zijn werkzaamheden in het UMC Utrecht gewerkt als neurochirurg in Tergooiziekenhuizen. Sinds midden 2013 heeft hij dit ziekenhuis verruild voor het Diakonessenhuis waar hij samen met de afdeling Orthopedie de wervelkolomchirurgie binnen het Diakonessenhuis verder vorm wil helpen geven. Daarnaast is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie en The Dutch Spine Society.

BIG-nummer:

19019682801