M.P.M. Crouzen

Klinisch psycholoog / psychotherapeut, met als aandachtsgebieden: oncologie, maag-darm-leverziekten, longziekten, cardiologie, en (fantoom)pijn.

Profielfoto klinisch psycholoog M.P.M. Crouzen

M.P.M. Crouzen

M.P.M. Crouzen maakte in 2000 de stap van GGZ naar de medische wereld en is momenteel werkzaam als klinisch psycholoog in het Diakonessenhuis te Utrecht. Hij studeerde klinisch pedagogiek en psychologie. Na zijn studie heeft hij een gedragstherapeutische opleiding gevolgd in het AZU, afdeling Psychiatrie, ging vervolgens werken in de RIAGG Vlaardingen.

Benadering

Iedere cliënt is uniek: De oplossingsgerichte therapie probeert optimaal aan te sluiten bij het perspectief van de cliënt. Cliëntgericht handelen is voor mij essentieel. Daarnaast kunnen we sinds kort in de psychologie met behulp van monitoring voorspellingen doen over het succes van behandelingen (en therapeuten). Mark werkt resultaatbewust.
Daarnaast houdt Mark van het trainen van bijvoorbeeld artsen en verpleegkundigen.

Ziekte

Ziekte overkomt je, maar hoe ga jij daarmee om? Accepteer je je ziekte? Of  blijf je je verzetten? En wat betekent acceptatie van jouw ziekte? Ziek zijn betekent niet dat je het opgeeft of de nederlaag toegeeft, het betekent ook niet dat je het tandenknarsend verdraagt. Ziek zijn betekent dat je onderkent hoe jouw wereld eruit ziet. Acceptatie waarin je het leven met de ziekte dus omarmt in plaats van het alleen maar te verdragen.

Dat betekent dat je ook verantwoordelijkheid draagt en samen met de therapeut een gewenste toekomst (met ziekte) probeert te omschrijven: “Waar hoop je op?”; “Wat moeten de gesprekken opleveren?”. Ik help graag de coping van patiënten te verbeteren en maak daarbij o.a. gebruik van biofeedback, slaaptherapie, EMDR, ontspanningsoefeningen met helpende gedachten en lichttherapie. Plus een flinke dosis humor. Steeds kijken we elke sessie samen wat (nog) nodig is en kan helpen het gewenste doel te halen.

BIG-nummer:

39039607516