V. Kneijber

Verpleegkundig specialist cardiologie met als aandachtsgebied hartfalen

Profielfoto hartfalenverpleegkundige V. Kneijber

V. Kneijber

BIG-nummer:

19055217130

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige in 1999 in Utrecht in het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis. In 2002 heb ik de overstap naar het Diakonessenhuis gemaakt, waar ik tot 2010 in de acute zorg gewerkt heb op de intensive care en hartbewaking. Vanuit de acute zorg heb ik toen de overstap gemaakt naar poliklinische chronische hartfalenzorg op de locaties Utrecht en Zeist.

Het mooie van mijn vak in hartfalenzorg vind ik het nauwe contact met de patiënt en de combinatie van verpleegkundige en medische zorg. Zodoende wilde ik heel graag verpleegkundig specialist worden. In 2020 heb ik mijn master afgerond met als onderwerp Advance Care Planning bij chronisch hartfalen. Dit gaat over de zorg in de laatste levensfase bij ernstig hartfalen.

Als verpleegkundig specialist hartfalen werk ik zelfstandig en combineer ik verpleegkundige met medische zorg. Naast patiëntenzorg heb ik de thuismonitoring opgezet op de polikliniek. Thuismonitoring houdt in dat de patiënt thuis zelf regelmatig metingen doet, bijvoorbeeld van de bloeddruk, en deze via een app doorgeeft aan het ziekenhuis. Ik kijk in het ziekenhuis mee naar de waardes en neem zo nodig contact op om de behandeling/medicatie aan te passen. Zonder dat de patiënt hiervoor steeds naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Als verpleegkundig specialist ben ik voor de patiënt laagdrempelig het eerste aanspreekpunt gedurende het hele behandeltraject. Hartfalenpatiënten met vragen of klachten kunnen dan ook gerust contact opnemen!