N.X. de Rijk

Internist-intensivist

Profielfoto N.X. de Rijk

N.X. de Rijk

Drs N.X. de Rijk studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na het artsexamen werkte zij eerst als arts niet in opleiding in het Leyenburgziekenhuis in den Haag (thans HagaZiekenhuis), waarna zij met de opleiding tot internist startte in hetzelfde ziekenhuis. Dit werd vervolgd in het LUMC en gedurende de opleiding tot internist ontstond de belangstelling voor de intensive care geneeskunde. Al tijdens de opleiding werd een aanvang gemaakt met de specialisatie tot intensivist, gevolgd door een fellowship intensive care. Vanaf de registratie als intensivist in 2007 is zij werkzaam als internist-intensivist in de toentertijd nieuw gevormde vakgroep intensive care in het Diakonessenhuis.

Naast de patiëntenzorg is zij actief op vele verschillende gebieden in het ziekenhuis zoals bijvoorbeeld de opvang van collega’s na ingrijpende gebeurtenissen (peer support) en aanspreekpunt voor donatie.
Zij heeft in de loop der tijd verschillende functies in het kader van kwaliteitsverbetering bekleed en is scenariotrainer voor de interne multidisciplinaire CRM (crew resourcemanagement) trainingen op de IC, waarbij o.a. getraind wordt op het werken in teamverband.

Zij is er trots op deel uit te maken van het intensive care team van het Diakonessenhuis!

BIG-nummer:

69048538801