C. van de Weerd

Verpleegkundig specialist, met als aandachtsgebied oncologische urologie.

Profielfoto verpleegkundig specialist C. van de Weerd

C. van de Weerd

BIG-nummer:

19063125930

Carolien van de Weerd werkt als verpleegkundig specialist binnen de afdeling Urologie in het Diakonessenhuis op locatie, Utrecht, Zeist en Doorn. De oncologische urologie is haar aandachtsgebied.

In 2005 is zij haar loopbaan in het Diakonessenhuis begonnen als verpleegkundige en heeft ze in het Diakonessenhuis gewerkt tot 2013. In deze  periode is ze opgeleid tot oncologieverpleegkundige en onder andere werkzaam geweest op de afdeling Oncologie / Interne geneeskunde.

Vervolgens heeft ze vier jaar in een verpleegkundig technisch thuiszorgteam in Rotterdam gewerkt. In deze functie heeft ze veel palliatieve en technische zorg in de thuissituatie verleend. De ambitie voor een nieuwe uitdaging en verdieping in haar vak brengt haar in 2017 terug in het voor haar vertrouwde Diakonessenhuis in deze huidige functie.

Samen met een team van artsen en verpleegkundigen heeft zij een belangrijke rol in het behandelen, informeren en begeleiden van met name patiënten met prostaatkanker, blaaskanker, zaadbalkanker en nierkanker. Vooralsnog zijn prostaatkanker en blaaskanker haar belangrijkste aandachtsgebieden. Door verpleegkundige kennis en ervaring te integreren met een medische opleiding (op masterniveau) kan zij u zo optimaal mogelijk ondersteunen.

Als verpleegkundig specialist is ze betrokken bij de diagnostiek en bij uw behandeltraject. Zij is uw vaste aanspreekpunt tijdens de behandeling.