Behandeling van spataderen

U kunt bij ons terecht voor de behandeling van uw spataderen. Er zijn niet-operatieve behandelingen en operatieve behandelingen. We behandelen uw spataderen snel en efficiënt.

Onze zorg bij spataderen

U kunt op ons spataderspreekuur terecht voor een deskundige en snelle behandeling van uw spataderen. Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten, doen we onderzoek en maken we samen met u een behandelplan. Zo hoeft u maar een keer naar ons ziekenhuis te komen voor intake, onderzoek en behandelplan. Op het spataderspreekuur kunt u worden gezien door een dermatoloog, een chirurg of een physician assistant.

Behandelingen zonder operatie

Er zijn twee niet-operatieve behandelingen: het dragen van steunkousen en het wegspuiten van spataderen.

Steunkousen
Een steunkous geeft druk op uw onderbeen. Hierdoor kan er minder bloed teruglekken in uw aderen en verminderen uw klachten.

Wegspuiten van spataderen
Dit heet sclerocompressietherapie. In de meeste gevallen wordt dit niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Behandeling met operatie

Er zijn verschillende operatieve behandelingen mogelijk voor spataderen. De arts bespreekt met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Bekijk de behandelingsmogelijkheden:

Deze behandelingen doen we op een behandelkamer in onze polikliniek of soms op een operatiekamer. 

Onze specialisatie: de endovasculaire behandeling

Endovasculair betekent letterlijk 'binnen de ader’. We behandelen de aderen van binnen uit. We doen dit door een klein slangetje (katheter) in het bloedvat te brengen. Deze katheter wordt verhit waardoor de spatader verschrompelt en sluit.

We gebruiken deze methode vaak in ons ziekenhuis. Meestal krijgt u een lokale verdoving tijdens de behandeling. Soms kiezen we voor sedatie. Dit houdt in dat u tijdens de behandeling via een infuus pijnstillende medicatie krijgt. Ook krijgt u een geneesmiddel waardoor u wat slaperig wordt.

Na de behandeling kunt u snel weer uw dagelijkse bezigheden doen. Meestal al de volgende dag. 

Wachttijden

  • Chirurgie

    Uw eerste afspraak70 dagen

    Behandeling17 dagen

  • Dermatologie

    Uw eerste afspraak10 dagen