Hartrevalidatieprogramma

Een hartinfarct, dotterbehandeling of hartoperatie heeft grote invloed op uw leven. U heeft bijvoorbeeld last van benauwdheid, vermoeidheid of pijn op de borst. Misschien bent u bang dat het u nog een keer overkomt. In het hartrevalidatieprogramma leert u met uw klachten en angst omgaan. En weer plezier in bewegen terug te krijgen. Met het hartrevalidatieprogramma leert u weer te vertrouwen op uw eigen kunnen en uw lijf.

Zo werkt het hartrevalidatieprogramma

Met het hartrevalidatieprogramma verbetert uw lichamelijke conditie. U gaat op zoek naar uw grenzen terwijl wij u goed in de gaten houden. Ook is er ruimte voor uw vragen en zorgen. We kijken naar wat u nodig heeft. Daar stemmen we het programma op af. 
U kunt het hartrevalidatieprogramma volgen als u:

  • hartinfarct heeft gehad
  • en hartoperatie heeft gehad
  • een dotterbehandeling heeft gehad

Uw cardioloog meldt u voor de hartrevalidatie aan. Ook als u niet in deze groepen valt, kan de cardioloog u aanmelden voor hartrevalidatie. Hieronder leest u uit welke drie onderdelen het programma bestaat.

Hartrevalidatieprogramma: drie onderdelen

Uw eerste afspraak bij hartrevalidatie

Voor uw eerste afspraak bellen wij u binnen twee weken. U komt langs op de polikliniek Fysiotherapie voor een gesprek. Of we doen het via de telefoon. We bespreken samen de doelen die u wilt halen. Daarna screenen we u. Een onderdeel van de screening is een fietstest. Hiervoor komt naar de polikliniek. Na de fietstest stellen we samen een programma op dat past bij uw situatie. U kunt terecht in Utrecht en Zeist. Voor de hartrevalidatietraining kunt u alleen terecht in Utrecht.