ADD en ADHD

Ongeveer 3-5% van de kinderen heeft de diagnose ADHD of ADD. Onze kinderartsen zijn expert in de behandeling van en begeleiding bij ADHD. Jaarlijks komen rond de 1500 kinderen of jongeren met ADD of ADHD naar ons ziekenhuis. Uw kind en u beslissen samen met de kinderarts welke behandeling het beste past.

Zorg op maat

Uw kind en u komen bij onze kinderartsen als uw kind de diagnose ADD of ADHD heeft. Vaak wordt deze diagnose gesteld door een (kinder- en jeugd) psycholoog of psychiater . Met een doorverwijzing van de huisarts, psycholoog of psychiater kunt u een afspraak maken bij onze polikliniek Kindergeneeskunde.

Uw kind en u zijn welkom bij één van onze kinderartsen. We bespreken de verschillende behandelmogelijkheden met jullie. Samen beslissen we welke behandeling het beste bij uw kind past. Voor de behandeling van ADD of ADHD kan uw kind medicijnen krijgen. Maar er zijn meer behandelvormen, zoals psycho-educatie. Wij helpen bij de keuze en leveren zorg op maat. En we bekijken welke zorg nodig is bij het omgaan met de uitdagingen van ADHD in het dagelijks leven. ADHD of ADD kan samen gaan met andere (medische) aandoeningen. Ook daar hebben we oog voor. Zodat u en uw kind waar nodig de juiste ondersteuning krijgen.

Over ADHD en ADD

ADHD en ADD zijn verschillende soorten van dezelfde ontwikkelingsstoornis. Voor de buitenwereld lijken ADD en ADHD vaak niet op elkaar. Toch zijn er veel overeenkomsten.

Behandeling van ADHD en ADD

Als uw kind de diagnose AD(H)D krijgt, kan hij of zij doorverwezen worden naar ons ziekenhuis voor behandeling. De behandeling kan bestaan uit begeleiding voor uw kind met medicatie, maar ook meedenken over de begeleiding voor de rest van het gezin en school.

Wat de beste behandeling is verschilt per kind. Daarom bespreken onze kinderartsen de verschillende behandelmogelijkheden met uw kind en u. Samen beslissen jullie welke behandeling het beste bij uw kind en uw gezin past.

Onze kinderartsen werken nauw samen met psychologen en psychiaters in de regio voor de beste behandeling voor uw kind.

Veelgestelde vragen over ADHD en ADD

Wie komt u tegen?

Onze kinderartsen en collega’s op de polikliniek Kindergeneeskunde staan voor u klaar. Uw kind is onder behandeling van een kinderarts. Dat is bijna altijd dezelfde kinderarts. Zodat de kinderarts een persoonlijke band kan opbouwen met uw kind en u. Zo kunnen we de behandeling samen met u zo goed mogelijk afstemmen op jullie gezin.

Afspraak maken

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist? Maak dan online een afspraak, of bel de polikliniek Kindergeneeskunde.

Kosten en vergoedingen

Zorg voor kinderen met ADD en ADHD door kinderartsen wordt niet altijd vergoed. Alle geestelijke gezondheidszorg (GGZ) voor kinderen tot achttien jaar regelt de gemeente.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze zorgadministratie, via telefoonnummer 088 250 6404 of [email protected]. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur.