Poep- en plasspreekuur voor kinderen

Veel kinderen hebben poep- en plasproblemen. In iedere groep op de basisschool zit wel een kind dat regelmatig in de broek plast of poept. De oorzaken zijn het niet kunnen ophouden van plas, blaasontsteking of een verstopping. Heeft uw kind hier ook last van? Kom dan naar het poep- en plasspreekuur. Onze artsen geven uw kind een goede behandeling en veel begeleiding waardoor ze samen met uw kind dit probleem oplossen.

Kinderen vanaf zes jaar

Het poep- en plasspreekuur is voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. De kinderarts, urotherapeut, kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog en uruloog werken nauw samen aan een behandeling die past bij de situatie van uw kind.

Onderzoek en behandeling poep- en plasproblemen

Komt u voor de eerste keer langs? Dan ziet u de kinderarts en de urotherapeut. Zij onderzoeken samen met uw kind de oorzaken van het probleem. Is de oorzaak duidelijk? Dan stellen zij een behandeling voor die past bij de situatie van uw kind. Vaak is dat een training van de urotherapeut.

Training urotherapeut

In de training vertelt de urotherapeut wat er gebeurt als uw kind moet poepen of plassen. En wat u en uw kind zelf kunnen doen aan het poep- of plasprobleem. U krijgt adviezen mee voor thuis. En hulp bij het uitvoeren van die adviezen. Heeft u vragen of zorgen? Dan kunt u deze op elk moment stellen aan de urotherapeut.

Soms moeten we uw kind verder onderzoeken. Dan krijgt u te maken met de kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog of de uroloog.

Voorbereiding poep- en plasspreekuur

Handig om te weten: voor uw eerste afspraak vragen we u een dagboekje bij te houden. We vertellen hier meer over als u belt voor een afspraak. Wilt u weten wat u nog meer kunt verwachten van het bezoek? Lees dan de folder.

Afspraak maken poep- en plasspreekuur

Wilt u een afspraak maken voor het poep- en plasspreekuur? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of JGZ-arts. U kunt op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur bij ons terecht.