KNO (keel-neus-oorheelkunde)

Onze keel-neus-oorartsen zijn er voor u als u aandoeningen aan uw keel, neus of oren heeft. Ook bij afwijkingen in het gelaat en overige hoofd-halsgebied kunt u hier terecht.

Vader tilt zoon op in de tuin

U komt bij onze keel-neus-oorartsen als u aandoeningen heeft aan uw keel, neus of oren. Onze artsen onderzoeken en behandelen ook afwijkingen van uw gelaat en de rest van uw hoofd-halsgebied. Denk aan gezwellen in uw hals of speekselklieren, afwijkingen aan uw slokdarm of huidkanker in het hoofd-halsgebied. Ook voor de behandeling van heesheid, snurken, slaapapneu en duizeligheid kunt u bij hen terecht. Onze artsen zijn gespecialiseerd in neus- en flapoorcorrecties en uitval van de aangezichtszenuw. Daarnaast behandelen ze kinderen met trommelvliesbuisjes en verwijderen ze amandelen. Dat bereiden ze goed met u en uw kind voor.

Ingrepen en behandelingen bij kinderen

Wij doen veel ingrepen bij kinderen. Bijvoorbeeld: 

Aanwezig zijn bij de operatie van uw kind 

Een behandeling kan spannend zijn. Leg uw kind vooraf uit wat er gaat gebeuren. Is het tijd is voor de ingreep? Dan brengt een verpleegkundige uw kind naar de operatieafdeling. Een ouder of verzorger mag dan mee. Uw kind mag een knuffel of een lapje meenemen. Bij de operatieafdeling krijgt u soms een overall aan en een muts op. 

Wordt uw kind geopereerd? Dan mag u aanwezig zijn bij de inleiding van de narcose. Als uw kind weer op de uitslaapkamer is, mag u weer naar uw kind toe.  

Wie komt u tegen?

KNO-artsen

De KNO-arts is gespecialiseerd in ziektes van keel, neus, oor en het hoofd-halsgebied. Onze KNO-artsen hebben een of meerdere aandachtsgebieden. Een hoofd-halschirurg is een KNO-arts die zich drie jaar heeft gespecialiseerd op oncologische hoofd-halschirurgie.

Audiologisch medewerkers 

Onze audiologische medewerkers nemen hoortesten af. De uitslag van de hoortest bespreken zij met de KNO-arts. In het Diakonessenhuis zijn medewerkers uit het Audiologisch Centrum Utrecht aanwezig.