M. Floor
klinisch en preverbaal logopedist en klinisch linguïst
M. FloorNederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
Wij helpen volwassenen met slikproblemen en problemen met stem, spraak en taal. Wij helpen ook bij (jonge) kinderen met voedingsproblemen.
Gaat praten lastiger? Heeft u problemen met slikken? Of moet u naar woorden zoeken? Drinkt uw baby niet goed uit de fles? Dan kan uw arts of de kinderarts een logopedist inschakelen. De logopedist onderzoekt en behandelt problemen met spraak, taal, slikken en stem. Verlaat u het ziekenhuis? Dan zoeken we zo nodig een logopedist bij u in de buurt voor het vervolg.
Als u in het ziekenhuis ligt, kan uw specialist de hulp van een van onze logopedisten inroepen. Dat gebeurt bijvoorbeeld als u moeilijk praat door een hersenbloeding of als u moeite heeft met slikken. Ook bij baby’s met eet- en drinkproblemen kan een logopedist helpen. Samen onderzoeken we wat het probleem is. De logopedist geeft advies en soms oefeningen.
Onze logopedisten werken nauw samen met diverse artsen op de polikliniek.
Slikonderzoek (FEES)
Als u moeilijk slikt doet de logopedist samen met de KNO-arts een zogenaamd FEES onderzoek. Dit staat voor Flexibele Endoscopische Evaluatie van de slikfunctie. Het FEES-onderzoek is een slikonderzoek.
Preverbale logopedie
Als een kind problemen heeft met drinken uit de borst, eten van een lepel, drinken uit een beker of leren kauwen, dan kan de kinderarts de logopedist inschakelen. De behandeling van eet- en drinkproblemen en/of slikstoornissen bij jonge kinderen noemen we preverbale logopedie genoemd.
In 2015 kreeg Piet een herseninfarct en raakte hierdoor halfzijdig verlamd. Van de verlamming herstelde hij goed. Alleen de taal leef achter. De diagnose: afasie, een taalstoornis die wordt veroorzaakt door hersenletsel. Sindsdien treedt zijn vrouw Ellen op als 'tolk'. Tijdens een ziekenhuisopname van Piet ervaarden zij hoe belangrijk het is dat zorgverleners oog en begrip hebben voor afasie.
klinisch en preverbaal logopedist en klinisch linguïst
M. Floorklinisch logopedist
R. MandersKlinisch logopedist en logopedisch wetenschapper
M. de JongeKlinisch en preverbaal logopedist & taal- en spraakpatholoog
M. Kuijpersklinisch en preverbaal logopedist
R. TekinHeeft u een gezondheidsklacht die te maken heeft met taal, spraak, stem, gehoor of slikken? Op deze website vindt u informatie over de meest voorkomende logopedische stoornissen en behandelingen.
Dit is een website over voeding en moeilijk slikken. De website wordt beheerd door een logopedist.
Op deze site vindt u alles over afasie. Bij afasie zijn er problemen met het begrijpen en produceren van taal.
De website van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.