Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 320

Diakonessenhuis sluit tienjarige overeenkomst met Siemens Healthineers

Bijna alle beeldvormende apparatuur voor de afdelingen radiologie, cardiologie en nucleaire geneeskunde van het Diakonessenhuis valt de komende tien jaar onder een technologisch partnership met Siemens Healthineers. Dat staat in het contract dat beide partijen op 3 april ondertekenden. Het contract betreft zowel het leveren van de apparatuur als het onderhoud en de opleiding en training van professionals. Daarmee maakt het Diakonessenhuis deel uit van een kopgroep van Nederlandse ziekenhuizen die voor hun medische apparatuur dergelijke meerjaren overeenkomsten aangaan.

Nieuwe poliklinische apotheek Diakonessenhuis Zeist

Dit najaar openen we een poliklinische apotheek op de locatie Zeist. Dit doen we om tegemoet te komen aan de wens van patiënten, ouderenorganisaties als het seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug en de huisartsen van de Huisartsenpost in Zeist. Afhankelijk van de bouw kan de apotheek uiterlijk in oktober 2018 van start. De nieuwe apotheek is zeven dagen per week open (maandag t/m zondag van 8.00 – 22.00 uur, m.u.v. zaterdag: 17.00 – 22.00 uur) en is voor iedereen uit Zeist en omgeving toegankelijk.

Ziekenhuizen in regio Midden-Nederland treffen maatregelen vanwege griepgolf

De aanhoudende griepgolf leidt tot extra drukte in de ziekenhuizen in de regio Midden-Nederland. Hierdoor doen een groter aantal patiënten dan gebruikelijk beroep op de acute zorg. Veel bedden in de ziekenhuizen worden op dit moment dan ook ingenomen door patiënten met griepklachten en de gevolgen van griep, zoals een longontsteking. Daarbij gaat het vaak om oudere patiënten met een complexe zorgvraag. De ziekenhuizen en andere zorgdiensten, verenigd in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ), nemen daarom maatregelen om deze buitengewone omstandigheden het hoofd te bieden.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding