Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 307

Team V Architectuur en Sweegers en de Bruijn bouwen samen aan de toekomst van het Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis, architectenbureau Team V en installatieadviesbureau Sweegers en de Bruijn hebben een samenwerking getekend om in de komende vier jaar het ziekenhuis volledig te renoveren. Nog dit jaar opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Andere projecten die snel starten, zijn onder meer de bouw van nieuwe klinieken en poliklinieken, en kantoren voor medisch ondersteunde diensten. Ook wordt de oudbouw gesloopt en komt er een nieuwe parkeergarage. Namens het Diakonessenhuis tekende lid van de Raad van Bestuur Martijn Wiesenekker.

Diakonessenhuis biedt vanaf nu ook diagnostiek in Utrecht Zuidwest

Op donderdag 15 februari heeft wethouder Victor Everhardt samen met bestuurders van het Diakonessenhuis, Huisartsen Utrecht Stad en Saltro, officieel de deuren geopend van ‘GezondheidsLab Utrecht Zuidwest’ op de Beneluxlaan 928 in Utrecht. Hier kunnen inwoners van de omliggende wijken (Kanaleneiland, Lunetten, Dichterswijk, Rivierenwijk, Oog in Al en Lombok) terecht voor laboratorium-, echo- en röntgenonderzoek. In de eigen buurt, met de huisarts ‘in de lead’ en advies van een zorgprofessional uit het ziekenhuis binnen handbereik. GezondheidsLab is een initiatief van de Huisartsen Utrecht Stad en Saltro. Het Diakonessenhuis levert er echo- en röntgenonderzoek.

Diakonessenhuis investeert miljoenen in renovatie

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn heeft vandaag een financiering afgesloten voor 75 miljoen euro. Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis de komende vier tot vijf jaar in totaal voor 185 miljoen euro. De financiering van €75 miljoen wordt besteed aan  renovaties en nieuwbouw, voornamelijk op de locatie Utrecht. Daar was al een deel gerenoveerd, het overige deel volgt nu. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis gewoon open en goed bereikbaar voor zowel openbaar als eigen vervoer.

Nieuw in regio Utrecht: veilig in bad bevallen in het ziekenhuis

Het Diakonessenhuis heeft als eerste ziekenhuis in de regio meerdere draadloze CTG-monitors. Vrouwen die bevallen in het ziekenhuis, zitten daardoor niet meer vast aan de monitor en hebben veel meer bewegingsvrijheid. Door vrij te bewegen en hun eigen positie te kiezen, kunnen vrouwen hun weeën beter opvangen en dat is gunstig voor de snelheid van de ontsluiting. Ook is er minder pijnstilling nodig. Alle draadloze CTG-monitors in het Diakonessenhuis zijn watervast, zodat douchen tijdens de ontsluiting en bevallen in bad ook tot de mogelijkheden behoren.

Diakonessenhuis stelt uitslagen onderzoeken direct online beschikbaar aan patiënten

Bestuursvoorzitter John Taks (L) overhandigt als startmoment van het patiëntportaal een filmklapper aan Hans Koolstra, één van de patiënten die mee hebben gedaan met de pilot voor mijnDiak. Dit bord staat symbool voor het samen nemen van de regie over de gezondheid door arts én patiënt.


Patiënten van het Diakonessenhuis in Utrecht kunnen voortaan vanuit huis direct de uitslagen van medische onderzoeken inzien. Die zijn op hetzelfde moment beschikbaar voor patiënt én arts. Het Diakonessenhuis is het eerste algemene ziekenhuis dat patiënten direct inzage geeft in hun onderzoek uitslagen. Die zijn in te zien via mijnDiak, het beveiligde patiëntportaal van het Diakonessenhuis. 
 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding