Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 296

Videoreportage: moeder tilt zelf dochtertje uit buik

fotograaf Jessica Vink.

Begin november tilde een moeder zelf haar dochtertje uit haar buik terwijl ze in het Diakonessenhuis Utrecht een keizersnede onderging. Van deze bijzondere bevalling maakte Vrouw TV een ontroerende reportage, die online te zien is. Eind februari was het Diakonessenhuis het eerste ziekenhuis in Nederland die een ‘moeder-geassisteerde keizersnede’ mogelijk maakte en het is nog steeds de enige in de regio. Dit benadert een natuurlijke bevalling zo dicht mogelijk: de moeder is bewust bij de bevalling, is zelf de eerste die haar kind vasthoudt en ze heeft direct huid-op-huid contact met haar kind. 

Voorzorgsmaatregel scabiës

Update 20 november

Het aantal geconstateerde besmettingen is afgelopen periode uitgekomen op in totaal dertien medewerkers en twee patiënten die al waren ontslagen. Inmiddels zijn ze allemaal behandeld.
De groep medewerkers en patiënten, die hiernaast mogelijk besmet konden zijn, heeft preventief ook een behandeling ondergaan. Hiermee hopen we het risico op besmetting tot nul gereduceerd te hebben.


Eind oktober en begin november is bij vier medewerkers van ons ziekenhuis scabiës vastgesteld, ook wel schurft genoemd. Waarschijnlijk hebben ze de besmetting op het werk opgelopen van een patiënt die in de eerste helft van oktober preventief bij ons is behandeld onder verdenking van schurft.

10 november: Verwenmiddag voor mantelzorgers

Onder het motto ‘Zorgen doen we samen!’ organiseert de afdeling Ouderengeneeskunde van het Diakonessenhuis in Zeist op vrijdag 10 november een verwenmiddag voor mantelzorgers.  Mantelzorgers kunnen genieten van een kopje koffie met wat lekkers, zich laten verwennen met een handmassage en hun ervaringen delen met andere mantelzorgers. Ook is er informatie over mantelzorgondersteuning, verzorgd door het steunpunt Mantelzorg. De middag vindt plaats tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg en is bedoeld voor mantelzorgers van polikliniekbezoekers en van patiënten die in het ziekenhuis verblijven.

4 november - Geboortemarkt

Op zaterdag 4 november zijn aanstaande ouders van harte welkom in het Diakonessenhuis in Utrecht. Van 10.00 tot 14.00 uur komen zij alles te weten over bevallen in het Diakonessenhuis. Zij kunnen een kijkje nemen in de kraamsuites van het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht. De rondleidingen hiervoor zijn doorlopend en starten op een leuke en informatieve geboortemarkt. Hier geven verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden informatie over bevallen, borstvoeding en kraamzorg. Aanmelden voor de markt en de rondleiding is niet nodig.

Diakonessenhuis krijgt opnieuw keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis

Het Diakonessenhuis heeft vandaag opnieuw het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen. De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG geven dit kwaliteitskeurmerk omdat het Diakonessenhuis haar zorg goed heeft afgestemd op de oudere patiënt. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk dat oudere patiënten zich overal in het ziekenhuis thuis voelen. De afgelopen jaren heeft het ziekenhuis dan ook veel gedaan om dit te realiseren. 114 ziekenhuizen in Nederland zijn door de ouderenbonden gescreend en het Diakonessenhuis is een van de 63 ziekenhuizen met het keurmerk.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding