Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 279

27 september: Extra aandacht voor plasproblemen tijdens week van de urologie

Veel mensen hebben in meer of mindere mate problemen met het plassen, of hebben last van ongewild urineverlies. Toch gaat men lang niet altijd op tijd naar de dokter. De klachten kunnen dan verergeren. Om hier aandacht aan te besteden en mensen uit te nodigen hun vragen laagdrempelig te bespreken, organiseert het Diakonessenhuis in Utrecht op woensdag 27 september een informatiestand in de centrale hal.

Roze lintje voor borstkankerzorg Diakonessenhuis

Borstkankervereniging Nederland (BVN) geeft het Diakonessenhuis het roze lintje voor het jaar 2017. Dit betekent dat het Diakonessenhuis voldoet aan de eisen die de patiëntenvereniging stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Voor het verkrijgen van het roze lintje 2017 is het onder andere belangrijk dat patiënten behandeld worden door een gespecialiseerd en ervaren team van zorgverleners, dat patiënten en hun naasten betrokken zijn bij besluitvorming en dat er aandacht is voor herstel tijdens en na de behandeling.

Inspirerend symposium Kwaliteit en medisch leiderschap

Woensdag 14 juni organiseerde het Diakonessenhuis een goed bezocht symposium over kwaliteit en medisch leiderschap. Sprekers waren mevrouw Ronnie van Diemen (Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), de heer Hyleco Nauta (Directeur eHealth Innovation UMC Utrecht) en de heer Arie Franx (Divisievoorzitter verloskunde, universitair opleider en medisch manager Divisie Vrouw en Baby, UMC Utrecht). Laatste spreker was mevrouw Martha Pekelharing, kinderarts van het Diakonessenhuis. Het symposium werd georganiseerd ter gelegenheid van haar afscheid als voorzitter van het Bestuur Medische Staf.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding