Burgemeester Sharon Dijksma op werkbezoek in ons ziekenhuis

De nieuwe burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, kwam woensdag 10 februari op werkbezoek in ons ziekenhuis in Utrecht. Ze had veel interesse in de betekenis van ons ziekenhuis voor de stad en natuurlijk voor wat corona voor ons ziekenhuis en collega’s betekent. Ze noemde haar bezoek ‘een eyeopener.’

Burgemeester Sharon Dijksma op de IC tijdens haar werkbezoek


De nieuwe burgemeester werd ontvangen door John Taks en Martijn Wiesenekker (Raad van Bestuur) en Martijn Pruissen (voorzitter FMSD). Zij bespraken in vogelvlucht wat de groei van Utrecht komende jaren betekent voor de zorg, zorgpersoneel en opleidingen. En over corona, de toenemende spanningen daarover in de stad, de betekenis van landelijke en regionale maatregelen en een mogelijke derde golf. 

Burgemeester Sharon Dijksma op de SEH tijdens haar werkbezoek

SEH-arts David Baden en burgemeester Sharon Dijksma

Daarna bezocht Sharon Dijksma onze spoedeisende hulp (SEH) en zag daar onder meer de coronatriage in de ambulancehal, behandelkamers en de huisartsenpost. SEH-arts David Baden vertelde haar over hoe de spoedeisende hulp werkt, over de impact van corona daarvoor en over de betekenis van de plannen voor spoedeisende hulp in Den Haag. 

Burgemeester Sharon Dijksma op de SEH tijdens haar werkbezoek

John Taks, Sharon Dijksma en David Baden in gesprek over de SEH

Marianne Brummel (teammanager) en Martine Otten (intensivist) ontvingen de burgemeester vervolgens op de Intensive Care. Ook hier was Sharon Dijkstra heel geïnteresseerd en vroeg door naar de logistieke stromen tijdens corona, naar hoe het nu met de collega’s gaat, of de vaccinatie een geruststelling voor hen is en naar de voorbereiding op een zwart scenario. 

Burgemeester Sharon Dijksma op de IC tijdens haar werkbezoek

Sharon Dijksma in gesprek met intensivist Martine Otten

RTV Utrecht was bij een deel van het werkbezoek aanwezig en gebruikt de opnames voor een reportage over de eerste 100 dagen van Sharon Dijksma als burgemeester van Utrecht. Die wordt eind maart uitgezonden. Mooi dat ons ziekenhuis onderdeel is van haar inwerkprogramma. We zien de burgemeester graag nog eens terug!