Corona: we blijven nog voorzichtig

Landelijk zijn de coronamaatregelen bijna allemaal afgeschaft. Ook in ons ziekenhuis gaan we voor een deel versoepelen. Maar, we blijven óók voorzichtig: er blijven nog enkele coronamaatregelen gelden. In het ziekenhuis komen veel kwetsbare patiënten en er zijn nog steeds veel besmettingen in ons land.

Welke maatregelen blijven

  • In de patiëntenzorg blijven alle medewerkers van ons ziekenhuis een mondkapje dragen. Ook de bezoekers van patiënten vragen we een mondkapje te dragen tijdens hun bezoek. Er zijn namelijk nog relatief veel besmettingen tussen patiënten en bezoekers.
  • Bij het maken van een afspraak en in de afspraakherinnering vragen we patiënten naar eventuele klachten.

Wat versoepelen we

  • In de openbare ruimtes hoeven patiënten, bezoekers en collega’s geen mondkapje meer te dragen, en hoeven we geen 1,5 meter afstand meer te houden.
  • Er mogen maximaal twee (ipv één) bezoekers per bezoekuur komen bij een patiënt. Bezoekers dragen op de verpleegafdeling en in de patiëntenkamer nog wel een mondkapje.
  • Patiënten mogen weer één begeleider meenemen.

Natuurlijk mag u er altijd zelf voor kiezen een mondkapje te dragen en afstand te houden. We vragen van iedereen respect en begrip voor elkaar.