Diakonessenhuis organiseert webinar ‘seksualiteit in de overgang’

Op woensdag 25 januari gaan seksuoloog Astrid Kremers en gynaecoloog Floor Vernooij in gesprek over seks en de overgang. Zij bespreken onder andere de oorzaken van seksuele problemen en geven adviezen om weer van seks te kunnen genieten. U bent van harte uitgenodigd de gratis webinar te volgen. Aanmelden kan via de website van het Diakonessenhuis.

Een fijn seksleven tijdens de overgang

De overgang is een fase waarin er vaak veel verandert. Daarbij kan het plezier in seks afnemen. Gelukkig is een fijn seksleven in de overgang zeker mogelijk. Ook in en na de overgang blijft je lijf in staat opgewonden te raken. Seksuoloog Astrid Kremers: “Voor sommige vrouwen in het zoeken naar hoe ze in deze fase de seks leuk kunnen houden. Anderen zeggen dat hun seksleven in de loop der jaren zelfs beter wordt. Er zijn volop kansen om te kunnen groeien naar een fijn seksleven dat past in deze levensfase. Daar helpen wij graag bij!”

Deelnemen aan de webinar

U kunt het gesprek tussen Floor Vernooij en Astrid Kremers online volgen op 25 januari 2023 tussen 20.00 en 21.00 uur. Ook als u geen patiënt bent bij het Diakonessenhuis, bent u van harte welkom.  

Tijdens de webinar kunt u vragen stellen en reageren op de onderwerpen. Deelnemen kan ook anoniem.

Webinar seksualiteit in de overgang door seksuoloog Astrid Kremers en gynaecoloog Floor Vernooij op 25 januari

Webinar 'seksualiteit in de overgang' door seksuoloog Astrid Kremers en gynaecoloog Floor Vernooij

Menopauzepolikliniek in het Diakonessenhuis

80% van de vrouwen die in de overgang komt heeft overgangsklachten. Zij kunnen terecht op de Menopauzepolikliniek van het Diakonessenhuis. Een team van gespecialiseerd verpleegkundigen en gynaecologen staan klaar om samen met hen een passende behandeling te vinden. Indien nodig met andere specialisten, zoals een vrouwencardioloog of seksuoloog.