Nog geen versoepeling coronamaatregelen in Utrechtse ziekenhuizen

Op vrijdag 25 februari gaan in ons land de versoepelingen van de coronamaatregelen in. De meeste maatregelen komen dan te vervallen. Maar in de Utrechtse ziekenhuizen blijven nog wel coronamaatregelen gelden. Dat betekent dat we patiënten en bezoekers vragen een medisch mondkapje te dragen in ons ziekenhuis. Ook blijven de maatregelen voor bezoekers en begeleiders gelden.

Juist nu het land weer open gaat, is het belangrijk dat de zorg veilig blijft en door kan gaan. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid is dit een spannende tijd. De kans dat je besmet raakt is groot. En dus ook de kans dat je het virus overdraagt op iemand met een kwetsbare gezondheid. In een ziekenhuis zijn meer kwetsbare mensen dan op andere plaatsen. Om hen te beschermen zijn de ziekenhuizen extra voorzichtig. Ook helpen de maatregelen om uitval van zorgmedewerkers tegen te gaan.

Daarom hebben de Utrechtse ziekenhuizen besloten om de coronamaatregelen te houden. Het gaat om UMC Utrecht, Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en Meander Medisch Centrum. Op 15 maart 2022 bekijkt het kabinet de situatie opnieuw. Dan bekijken ze het effect van de versoepelingen in ons land. De coronamaatregelen in de ziekenhuizen in Utrecht gelden daarom in ieder geval nog tot 15 maart.

We hopen dat u zich aan de regels in ons ziekenhuis houdt. Die vindt u hier.