Landelijke actiedag 16 maart

Voor donderdag 16 maart hebben de vakbonden een landelijke actiedag afgekondigd. Ons ziekenhuis heeft dan op alle zorgafdelingen een zondag-plus dienst. Komende dagen bellen we de patiënten van wie we de afspraak op 16 maart moeten verzetten. Hoort u niets? Dan gaat uw afspraak op 16 maart gewoon door.

De volgende zorg gaat door op 16 maart:

  • Alle spoedzorg. De spoedeisende hulp is open en we helpen alle spoedpatiënten.  
  • Alle zorg voor en afspraken met oncologische patiënten.
  • Alle zorg voor en afspraken met kinderen tot en met 17 jaar.
  • Als het afzeggen van een afspraak op 16 maart mogelijk gezondheidsschade kan opleveren voor een patiënt, laten we de afspraak doorgaan. Dit is ter beoordeling van de medisch specialist. 
  • Patiënten die al zijn opgenomen in ons ziekenhuis, kunnen gewoon blijven. Zij kunnen rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal.

De poliklinieken zijn alleen voor spoed bereikbaar. Met vragen die geen spoed zijn kunt u ons vrijdag weer bellen of de vraag stellen via de BeterDichtbij app. Een afspraak maken of wijzigen kan ook via mijnDiak.

We respecteren dat een deel van onze medewerkers actie wil voeren. Helaas kunnen de acties voor patiënten vervelend zijn. We zorgen ervoor dat patiënten die dat nodig hebben, ook op 16 maart goede en veilige zorg krijgen.