Minister Ernst Kuipers op werkbezoek Diak Clinic

Donderdag 16 november waren minister Ernst Kuipers en Directeur Generaal VWS Barbara Goezinne op werkbezoek in onze Diak Clinic in Zeist. Deze nieuwe kliniek voor planbare zorg die geen spoed heeft opende dit jaar.

Minister Ernst Kuipers op werkbezoek Diak Clinic in 2023

Minister Ernst Kuipers op werkbezoek Diak Clinic

We spraken met hen over het ontstaan van het idee voor de Diak Clinic en over wat we al bereikt hebben. In 2023 hielpen we hier met hetzelfde aantal mensen al 10% méér patiënten. En in 2024 worden dat er nóg eens 10% meer. Zo kunnen we onze patiënten steeds sneller helpen en daar zijn we trots op.

Onze collega’s van het Liesbreukcentrum vertelden de minister trots wat ze doen en bereiken. Ze behandelen maar liefst 1500 patiënten per jaar en brachten het aantal telefoontjes met 80% terug. Zo houden ze meer tijd over om echt aandacht te hebben voor patiënten. ‘Snel de beste zorg’ trekt mensen met een liesbreuk van ver buiten onze regio.

Ernst Kuipers:

“Diak Clinic is een mooi initiatief waarbij de patiënt in het middelpunt gezet wordt met aandacht voor snelle toegang tot zorg, waar de professionals duidelijk met plezier hun werk doen. En een goed voorbeeld waarbij ziekenhuizen en (zelfstandige) klinieken goed samenwerken en daar de vruchten van plukken, in plaats van concurrenten zijn. Ik hoop dat anderen in de zorg zich laten inspireren hierdoor!”