Patiënten genieten van nieuwe maaltijden

Met ons nieuwe eten genieten onze patiënten zes keer per dag van eten. Van een complete maaltijd tot een gezonde snack. De keuze is ruim, gevarieerd en goed afgestemd op persoonlijke behoeften van patiënten.

Wat verandert precies

Het eten wordt smaakvol gepresenteerd en mondeling toegelicht door onze voedingsassistenten. Patiënten kiezen ter plekke waar zij zin in hebben. Zo genieten zij nog meer van het eten en drinken in ons ziekenhuis. Het gezonde en gevarieerde eten verbetert de gezondheid en het herstel van onze patiënten.

Smaakvol eten

De eerste reacties zijn positief. Voedingsassistent Max: “Dit concept heeft veel voordelen; we bieden zes keer op de dag aantrekkelijk gepresenteerde kleinere gerechten aan. Zo stimuleren we patiënten om te eten. De keuze is ruim, het eten is écht lekker en is aangepast op bijzondere situaties van patiënten. Denk aan diëten, allergenen en religie. Ook is het eten voedzaam en samengesteld volgens richtlijnen goede voeding; zo is het avondeten vers en vol met eiwitten en mineralen. Een patiënt wilde zelfs niet naar huis omdat het eten zo goed smaakt”.  

Patiënt krijgt gezonde en gevarieerde maaltijd in het Diakonessenhuis