Reumatologie

Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen aan uw gewrichten, spieren, pezen en botten. Als u reuma heeft, komt u bij onze reumatologen terecht.

Vrouw wacht met haar benen en armen over elkaar

Reuma is een verzamelnaam voor aandoeningen aan uw gewrichten, spieren, pezen en botten die niet zijn veroorzaakt door een ongeluk. Als u een reumatische aandoening heeft, komt u bij onze reumatologen terecht. Onze reumatologen houden zich bezig met auto-immuunziekten. Dat zijn aandoeningen waarbij u een ontsteking heeft in verschillende lichaamsdelen of organen en bindweefsels.

Spreekuur Reumatologie

Voor de polikliniek Reumatologie kunt u terecht in Utrecht, Zeist en Doorn. De eerste afspraak op de poli Reumatologie duurt 15 of 30 minuten. Als er aanvullend onderzoek nodig is, dan duurt de afspraak wat langer. Een controleafspraak duurt 15 minuten. Voor medische vragen zijn wij bereikbaar via de app BeterDichtbij. Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur. Ook is er regelmatig een avondspreekuur.

Blijven bewegen is belangrijk als u reuma heeft

Als u reuma heeft, kan bewegen pijnlijk zijn. Maar bewegen is juist belangrijk bij elk type reuma. Hierdoor voelt u zich fitter, voorkomt u dat uw gewrichten verstijven en houdt u uw spieren sterk.

Behandelingen Reumatologie

Samenwerking met ziekenhuizen in de regio

Wij overleggen regelmatig met orthopeden, dermatologen, plastisch chirurgen en internisten. Samen bekijken we uw klachten en stellen we een behandelplan op. Als dat nodig is, verwijzen we u door naar de revalidatiearts, pijnspecialist, neuroloog, longarts of medisch psycholoog.

Met ziekenhuizen in de regio vormen wij het samenwerkingsverband Stichting Reumaonderzoek Utrecht (SRU). De reumatologen uit deze ziekenhuizen doen samen wetenschappelijk onderzoek. Soms vragen we reumapatiënten deel te nemen aan een onderzoek van de SRU.

Veelgestelde vragen over reumatologie

Bent u onder behandeling van een van onze reumatologen en heeft u een vraag die te maken heeft met uw ziekte? Kijk dan of uw vraag bij onderstaande veelgestelde vragen wordt beantwoord.

Staat uw vraag er niet tussen?

Vindt u op deze pagina niet het antwoord op uw vraag, neem dan contact met ons op via Beter Dichtbij of 088 250 6743.

Meer informatie over reumatologie