Waar kunt u bevallen?

U kunt op verschillende plekken bevallen. Dat is afhankelijk van uw voorkeur en uw situatie. Als u onder begeleiding bent van één van onze gynaecologen, dan bevalt u altijd in één van onze kraamsuites in Utrecht. Als u onder begeleiding bent van een verloskundige, dan kiest u of u thuis wilt bevallen of in het Geboortehuis Utrecht.

Thuis bevallen

U kunt thuis bevallen als uw verloskundige inschat dat u weinig risico’s loopt op complicaties bij de bevalling. Toch is het mogelijk dat u tijdens uw bevalling alsnog naar het ziekenhuis moet. Houdt u hier rekening mee. Neem in uw geboorteplan mee wat uw verwachtingen en wensen zijn als u toch naar het ziekenhuis moet. Dit kunt u ook bespreken met uw verloskundige.

Geboortehuis Utrecht

In het Geboortehuis Utrecht bevalt u in een huiselijke sfeer onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Het Geboortehuis bevindt zich in Diakonessenhuis Utrecht. Zo is ziekenhuiszorg altijd dichtbij.

Wij hebben vier geboortekamers. U vindt het Geboortehuis Utrecht op de vierde etage naast de kraamsuites.

Ga voor meer informatie naar de website van het Geboortehuis Utrecht.

Kraamsuites

In Utrecht hebben wij 18 kraamsuites. In onze kraamsuites bevalt u onder begeleiding van uw gynaecoloog of een verloskundige uit het ziekenhuis. Soms komt u hier ook terecht als er tijdens uw bevalling thuis of in het Geboortehuis iets mis gaat.