Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 245

Wereldkankerdag 2017: bedankje voor mantelzorgers

In het kader van Wereldkankerdag, verrast het Dagbehandelcentrum Oncologie van het Diakonessenhuis naasten van patiënten vandaag met een kleine attentie als bedankje voor hun betrokkenheid als mantelzorger. Dit jaar staan op Wereldkankerdag (4 februari) de naasten centraal: partners, ouders, kinderen, familie, vrienden, kennissen of buren die zorgen voor iemand met kanker. Ook op hún leven heeft de ziekte namelijk een enorme impact.

Parkeerterrein (P1) voorterrein Diakonessenhuis Utrecht sluit

Op donderdag 19 januari 2017 om 20.00 uur, na het bezoekuur, wordt parkeerterrein P1 afgesloten. U kunt dan nog wel van de parkeerplaats af, maar u kunt er na dit tijdstip niet meer oprijden. Vanaf deze donderdagavond parkeert u op P2 of P3. U kunt gebruik maken van de parkeershuttle, voor vervoer naar de hoofdingang.

 

De reden van de sluiting is de start van de bouw van het Gezondheidshuis op het terrein. Vanaf maandag 23 januari moet het terrein autovrij zijn, zodat de bouwactiviteiten kunnen starten.

Patiënten recall Mirena-spiraaltjes geïnformeerd

Alle patiënten die sinds 27 oktober in het Diakonessenhuis een Mirena-spiraaltje hebben gekregen, zijn door de afdeling Gynaecologie geïnformeerd. Van de 137 patiënten die sinds 27 oktober in het Diakonessenhuis een spiraaltje hebben ontvangen, bleken 10 patienten het Mirena-spiraaltje met de verkeerde inbrenghuls te hebben ontvangen. Zij zijn persoonlijk gebeld en kunnen een controle-echo laten maken. De andere patiënten hebben een brief ter geruststelling ontvangen. Ook de patiënten die bij de poliklinische apotheek een Mirena-spiraaltje hebben gekocht om dit bij de huisarts te laten plaatsen, zijn getraceerd en worden door hun huisarts benaderd.  

Test uw longen en conditie: Serious Request in het Diakonessenhuis Utrecht

Op maandag 19 en dinsdag 20 december kunt u van 12.00 tot 16.00 uur uw longen en conditie laten testen in het Diakonessenhuis Utrecht. Er zijn dan allerlei activiteiten rond het onderwerp ‘longen en longontsteking ’ om geld in te zamelen voor Serious Request. Een aantal longartsen, longfunctieassistenten, internisten, microbiologen en ziekenhuishygiënisten begeleidt in hun eigen tijd bezoekers, patiënten en medewerkers bij onder andere een longfunctietest en het testen van de handhygiëne. Ook kunt u informatie en adviezen over longontsteking krijgen.

12 - 23 december: Wegwerkzaamheden Lindenlaan/Aristoteleslaan Zeist

Op maandag 12 december start de gemeente Zeist met wegwerkzaamheden aan de Lindenlaan en de Aristoteleslaan in Zeist. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 23 december. De Lindenlaan is tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. Wel ontstaat er verkeershinder doordat ermaar één rijstrook beschikbaar is. De Aristoteleslaan is gedurende de gehele periode afgesloten ter hoogte van de Lindenlaan. Het Diakonessenhuis blijft bereikbaar, maar houd rekening met extra reistijd.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding