Artrose van de pols

Bij artrose is het gewrichtskraakbeen in uw pols beschadigd. Hierdoor kan uw pols pijnlijk of stijf voelen.

Wat is artrose van de pols?

Artrose is een aandoening van uw kraakbeen. Uw gewrichtskraakbeen zorgt ervoor dat u uw gewrichten soepel en pijnvrij kunt bewegen. Bij artrose is dit gewrichtskraakbeen beschadigd.

Uw polsgewricht bestaat aan één kant uit acht carpale botjes: handwortelbeentjes. Deze zijn opgesplitst in twee rijen. Aan de andere kant bevinden zich het spaakbeen (radius) en de ellepijp (ulna).

Uw kraakbeen in de gewrichten tussen deze botjes kan beschadigen. Hierdoor kunt u een pijnlijke en/of stijvere pols krijgen. U kunt artrose krijgen door de slijtage van het kraakbeen als gevolg van ouderdom. Soms kan het sneller ontstaan, bijvoorbeeld wanneer u ooit eerder een botbreuk heeft gehad in het gewricht. Dit noemen we post-traumatische artrose. We stellen een geschikte behandeling voor die afhangt van de ernst van uw klachten.

Meer weten over de behandelingen van artrose van de pols?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van artrose van de pols. Zowel niet-operatieve (conservatieve) behandelingen, als operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Artsen onderzoeken patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis