Beklemde zenuw bij de enkel

U heeft pijn aan de binnenkant van uw enkel. De pijn schiet vaak door naar uw hiel, grote teen of onderkant van uw voet.

Wat is een beklemde zenuw bij de enkel?

De zenuw die achter uw enkel loopt kan klem komen te zitten. Door bijvoorbeeld een afwijkende stand van de voet, een zwelling of een dikke spier. Soms kunnen we geen duidelijke oorzaak vinden. Doordat de zenuw klem zit, komt er druk op te staan. Dit doet erg pijn. De pijn is niet per se erger nadat u uw enkel belast heeft, u voelt ook pijn als u gewoon zit of als u ’s nachts in bed ligt.

Behandeling van een beklemde zenuw bij de enkel

Als u naar ons orthopedisch centrum komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en bekijkt uw voet. We maken altijd een röntgenfoto van uw voet. Het is moeilijk om een beklemde zenuw te ontdekken. We doen daarom soms ook een zenuwonderzoek of maken een scan.

Omdat de zenuw door verschillende oorzaken klem kan zitten, hebben we ook verschillende behandelingen. Een steunzool kan helpen als de zenuw vastzit door een platvoet. Vaak geven we u een injectie met een ontstekingsremmer rond de beklemde zenuw. Een operatie gebruiken we alleen als laatste redmiddel.