Chronische polsklachten

Chronische polsklachten uiten zich voornamelijk in pijnklachten. Bijkomende verschijnselen kunnen zijn: last van instabiliteit van het polsgewricht, stijfheid of verlies van kracht in de pols en/of hand. De pijn kan te maken hebben met gewrichtsziekten zoals reuma of artrose, of door een ongeluk, zoals bijvoorbeeld door een val.

Onderzoek en diagnostiek

Naast lichamelijk onderzoek en precieze testen met de pols, wordt er ook röntgenonderzoek verricht. Onderzoeken die we kunnen uitvoeren zijn:

  • röntgenonderzoek
  • echografie
  • CT-scan
  • MRI

Als het dan nog niet mogelijk is om te bepalen wat er aan de hand is, dan kan in dagbehandeling een kijkoperatie worden uitgevoerd.

Behandeling van chronische pijnklachten

In veel gevallen wordt u gezien en zo nodig behandeld door de handtherapeuten van ons Hand- en Polscentrum. Met een speciaal oefenprogramma wordt de pols opnieuw geactiveerd. U krijgt op deze manier weer vertrouwen om uw pols voor alle dagelijkse activiteiten opnieuw te gaan gebruiken. Indien nodig, kan een operatieve ingreep worden verricht.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Handtherapeut behandelt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis