Gescheurde Achterste kruisband

Door een ongeluk of een verkeerde beweging is uw kruisband gescheurd. U heeft een dikke knie die erg instabiel voelt. Op het moment dat uw kruisband scheurde, bent u door uw knie gezakt of is uw knie verdraait.

Wat is een gescheurde achterste kruisband?

De kruisbanden in uw knie zorgen dat uw knie stabiel en stevig is. Uw voorste kruisband zorgt dat uw onderbeen niet te ver naar voor of achter schuift. Door een verkeerde beweging of een ongeluk kan de kruisband scheuren. U zakt dan door uw knie of verdraait uw knie. Uw knie kan dik worden en instabiel voelen. Een gescheurde kruisband doet geen pijn. Als u pijn heeft, komt dit door andere verwondingen die u door het ongeluk heeft gekregen. Vaak is dit een gescheurde meniscus, gekneusd bot of beschadigd kraakbeen. 

Behandeling van een gescheurde achterste kruisband

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Vaak maken we een MRI scan.

We geven u eerst een brace of gips. Hierdoor wordt uw kruisband minder belast en krijgt hij rust om beter te worden. Als de band al een tijdje is gescheurd, kan onze fysiotherapeut u helpen met beweegoefeningen.

Als de klachten in uw knie niet weggaan, kunnen we u opereren. Onze orthopedisch chirurg bekijkt wat de beste behandeling voor is voor u. Als u andere verwondingen of blessures aan uw knie heeft, proberen we die in dezelfde operatie aan te pakken.