Gezwollen bot op de wreef (tarsal bos)

U heeft pijn aan de bovenkant van uw voet. Schoenen maken de pijn nog erger. Dit noemen we een gezwollen bot op de wreef of tarsal bos.

Wat is een gezwollen bot op de wreef?

In uw voet bewegen de verschillende botten langs elkaar in gewrichten. Laagjes kraakbeen op de botten zorgen dat die botten soepel en zonder pijn kunnen bewegen. Door hele lichte slijtage van dat kraakbeen, kunnen de botten gaan schuren. Rond uw versleten gewricht, kan er op de bovenkant van uw voet extra bot groeien. Dit voelt als een pijnlijke bult. U heeft meer pijn als u schoenen draagt. Lopen op blote voeten gaat wel goed.

Als u veel pijn heeft, ook ’s nachts, heeft u misschien zwaardere slijtage in uw middenvoet. Lees hier meer over slijtage van de middenvoet.

Behandeling van een gezwollen bot op de wreef

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw voet. We maken altijd een röntgenfoto van uw voet.

Er is goed te leven met het gezwollen stuk bot. We raden aan om schoenen te dragen waar uw voet genoeg ruimte in krijgt. Als u veel pijn heeft, kunnen we de zwelling weghalen tijdens een operatie.