Subacromiaal pijnsyndroom

U heeft pijn in uw schouder. Die pijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Vaak voelt u de pijn vooral in uw bovenarm. Door de pijn is het lastig om uw schouder normaal te bewegen.

Wat is het subacromiaal pijnsyndroom?

Subacromiaal pijnsyndroom zorgt voor veel pijn in uw schouder en bovenarm. We korten het subacromiaal pijnsyndroom af als SAPS. Het SAPS kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een slijmbeurs- of peesontsteking, een verkalking bij de pees of slijtage van de pees. Hierdoor is er minder ruimte in uw schouder. Uw schouderpezen kunnen niet meer goed onder het bot van het schouderdak door bewegen. Dat wordt inklemming of impingement genoemd.   

De pijn is erg heftig. U heeft lang en soms zelfs constant pijn aan uw schouder. Het draaien van uw schouder of bovenhandse bewegingen zijn lastig of lukken helemaal niet. De pijn loopt van uw schouder tot uw bovenarm.

Behandeling van SAPS

Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw schouder. We maken een röntgenfoto en soms een scan of echo.

We hoeven patiënten met een SAPS gelukkig bijna nooit te opereren. We raden u aan om uw schouder wat rust te geven. Pijnstillers en fysiotherapie kunnen helpen. Een injectie met een ontstekingsremmend medicijn heeft meestal een goed effect  op uw klachten. Als een verkalking de oorzaak is van uw klachten, verwijzen we u naar de radioloog voor een speciale behandeling die barbotage heet.