Verzwikte enkel
Door een ongeluk is uw enkel dubbelgeklapt en direct pijn gaan doen. De buitenkant van uw enkel doet pijn en hier zit ook een bult of blauwe plek.
Wat is een verzwikte enkel?
In uw enkelgewricht komen botten van uw onderbeen en voet samen. De botten zitten vast met gewrichtsbanden die voor stevigheid zorgen. Als u door uw enkel gaat, maakt uw enkel een beweging waar hij eigenlijk niet voor gemaakt is. Uw enkelbanden kunnen dan te ver rekken of zelfs scheuren. U heeft een bult of blauwe plek op de buitenkant van uw enkel. De pijn is er altijd, maar wordt erger als u loopt. U moet extra goed opletten als u niet op de enkel kan leunen of als de bult aan de binnenkant van uw enkel zit. Uw enkel is dan misschien gebroken.
Gaat u vaak door uw enkel? Dan heeft u misschien last van een instabiele enkel.
Behandeling van een verzwikte enkel
Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed vraagt u hoe u door uw enkel bent gegaan en onderzoekt uw enkel. We maken altijd een röntgenfoto.
Gelukkig hoeven we een verzwikte enkel bijna nooit te opereren. Meestal is drukverband of enkelbrace, lopen met krukken en wat rust genoeg.
Orthopedie in het Diakonessenhuis
Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.