Voorlichtingsavond ADHD

Voor wie: ouders van kinderen en jongeren met ADHDLocatie: Auditorium Diakonessenhuis Utrecht (route 267)

Speciaal voor ouders van kinderen en jongeren met ADHD organiseren het Diakonessenhuis en oudervereniging Balans op maandag 12 december een voorlichtingsavond. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

KindergeneeskundeADD en ADHD

Inschrijving gesloten

De voorlichtingsavond over ADHD op 12 december heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. De inschrijving is daarom helaas gesloten.

Programma

Tijdens de voorlichtingsavond legt Kinderarts Mark Hoetjer uit wat ADHD is en wat het voor gevolgen kan hebben, nu en in de toekomst. Hij vertelt over het belang van begeleiding en coaching naast eventuele medicatie. Daarbij gaat hij in op begeleiding van het hele systeem: kind, gezin en school.

Kinderpsycholoog Rianne de Graaf vertelt hoe de diagnose ADHD kan worden gesteld. Zij licht toe welke behandelingen er zijn.

Een jongvolwassene met ADHD vertelt tijdens de voorlichtingsavond over haar ervaring met zorg bij ADHD. Zowel zorg vanuit een instelling en ziekenhuis, als vanuit het gezin en school. Ze geeft tips aan ouders van nu.

Stel gerust uw vragen tijdens de bijeenkomst. Mark Hoetjer en Rianne de Graaf beantwoorden ze graag.

 

Over ADHD
ADHD staat voor Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, ofwel snel afgeleid en/of hyperactief gedrag. Vier tot vijf procent van de kinderen in Nederland heeft ADHD. Er is nog geen behandeling die ADHD kan genezen. Wel kunnen symptomen worden behandeld met psycho-educatie en eventueel met medicatie.